Skeeleren, een populaire sport

Je ziet het overal: ze skeeleren dwars door het verkeer, op fietspaden of midden in de stad. Het is een sport die de laatste jaren steeds meer belangstelling heeft gekregen van de jeugd. Maar ook volwassenen hebben de skeelersport ontdekt, niet zozeer als vervoermiddel, maar meer om de schaatssport ook in de warme maanden te kunnen beoefenen. Juist door een grote technische verbeteren van de skeelers is het nabootsen van de schaatssport mogelijk geworden. En zoals Leen Pfrommer eens zei: Het zal bij de topschaatser eens tot uitdrukking komen. En hij had gelijk, want Jochem Uytdehaage, Carl Verheijen en Rintje Ritsma werden kampioenen van wereldklasse en hebben ook op de Doornse baan getraind. Het is dan ook de Doornsche IJsclub die alle skeelerliefhebbers in de gelegenheid stelt de sport op een veilige manier te beoefenen.