Geschiedenis

Na 1913 verhuisde de club naar Huize Doorn, aangezien het ijs daar sterker was. Op 14 januari 1914 vond een spoedvergadering plaats vanwege het plotseling invallen van zeer strenge vorst. Er werden ijsfeesten georganiseerd met hardrijden voor jongens. Meisjes mochten toen nog niet meedoen. In de Eerste Wereldoorlog organiseerde het bestuur liefdadigheidswedstrijden; er werden geldprijzen beschikbaar gesteld om eten aan te schaffen. In 1935 kreeg de club haar koninklijke goedkeuring en groeide van 44 naar 52 leden, waarvan 9 van de familie Ruitenbeek. De IJsclub verhuisde in 1936 naar het terrein Woestduin, dat vanuit de werkverschaffing ook als een originele 400 meter ijsbaan werd aangelegd. In de Tweede Wereldoorlog kwam een einde aan alle activiteiten van de ijsclub. Maar na de oorlog, in 1949 werd de draad weer opgepakt. Vooral mevrouw Vroege–van Beusichem zag kans een nieuw bestuur bij elkaar te krijgen. Dokter Endert en de heren De Jager, Van Vulpen en Van Setten namen plaats in het bestuur. De barre winter van 1963 zal menigeen zich nog herinneren. Er waren wedstrijden voor scholieren. De ijsbaan werd gratis beschikbaar gesteld. Er deden 375 kinderen mee. In datzelfde jaar deden verschillende Doornse schaatsers mee aan de barre Elfstedentocht, waaronder: Ries Varseveld (24) en Johan Zuurbier (19). Zij waren twee van de 72 die deze barre toch uitreden. Eind 1981 leek de ijsclub een zachte dood te sterven, toen voorzitter Dr. Endert overleed. Dankzij het initiatief van het bestuurslid Cees Vredenburg kwam een geheel nieuw bestuur bij elkaar en de oude bestuursleden werden benoemd tot erelid. Na de sluiting van zwembad Woestduin werd de ijsbaan verplaatst naar de tennisbanen van Ludenti. In 1987/1988 was er geen ijs, maar werd er met 3 volle bussen gereden naar de kunstijsbaan in Utrecht. De locatie in de Wijngaard werd in 1990 in gebruik genomen en is niet meer weg te denken en wordt multifunctioneel gebruikt.