De krabbelbaan

Het in 1995, met onder meer de financiële hulp van Jantje Beton, aangelegde krabbelbaantje blijkt een groot succes. Beginnelingen kunnen er rustig leren schaatsen, zonder zich te hoeven bekommeren om aan alle kanten voorbij snellende cracks. Ook komen kinderen elkaar op dit nieuwe stukje ijsbaan veel gemakkelijker tegen dan op de ovale baan, waar zij eigenlijk constant achter elkaar aan moeten schaatsen. Uit veiligheidsoverwegingen is de krabbelbaan aan de rechterzijde van het terrein aangelegd, zodat niemand de hardrijbaan hoeft over te steken. Na negen uur ’s avonds wordt de nieuwe baan omgetoverd tot ijshockey-baan en ook voor deze ijssport blijken veel enthousiastelingen iedere avond naar de ijsclub te komen.
Tevens heeft de nieuwe baan als prettige bijkomstigheid dat de drukte op de ovale baan wat afneemt, zodat de hardrijders nog beter uit de voeten kunnen. Al met al heeft de nieuwe baan, gezorgd voor nog meer schaatsplezier voor iedereen.